Warner Bros mag Eyeworks overnemen
Eyeworks was betrokken bij de productie van de film Rundskop Foto: Nicolas Karakastanis

De overname van de niet-Amerikaanse vestigingen van de Nederlandse televisieproducent Eyeworks door Warner Bros heeft groen licht gekregen van de Nederlandse mededingingswaakhond ACM. Volgens de toezichthouder blijft er na de overname voldoende concurrentie over.

Vorige maand kondigde Warner Bros, de televisietak van het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner, de overname aan van alle vestigingen van Eyeworks buiten de Verenigde Staten. De Amerikaanse tak van Eyeworks blijft zelfstandig en in handen van de oprichters, en sluit een internationale distributieovereenkomst met Warner Bros.

Eyeworks heeft vestigingen in 16 landen, waaronder België, en telt zowat 1.500 werknemers. De programma’s van het productiebedrijf zijn in meer dan 150 landen op de televisie te zien.

Eyeworks heeft een vestiging in Zaventem. Het mediabedrijf werkte onder meer mee aan “Café Corsari”, “De Ridder”, “Eigen Kweek” (Eén) “Toast Kannibaal”, “De Pfaffs” (VTM) en “Vermist” (VIER). Eyeworks produceerde ook films als “Rundskop”, “Het Vonnis”, “De Behandeling”, “Ben X” en “Marina”.