Leekens: 'Ik speel niet tegen Wilmots'
Foto: Photo News
Georges Leekens is de nieuwe bondscoach van Tunesië. Hij tekende een contract voor twee jaar bij het Noord-Afrikaanse land en volgt er de Nederlander Ruud Krol op. Dat bevestigt hij donderdag.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Leekens werd de afgelopen dagen gelinkt aan Togo, maar trok in plaats daarvan naar de Tunesische hoofdstad Tunis om er zijn contract te onderhandelen. Bij Tunesië (44ste op de FIFA Ranking) was Leekens de enige kandidaat. Toen de Tunesiër Nabil Maâloul in september opstapte als bondscoach nadat zijn land zich niet meer kon kwalificeren voor het WK, kwam Georges Leekens al een eerste keer in beeld als opvolger. Die interesse is blijkbaar gebleven en nu leidden de onderhandelingen wel tot een overeenkomst.

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels trainde eerder al eens een Afrikaanse ploeg. In 2003 stond hij aan het roer van Algerije. Leekens zat sinds zijn ontslag bij Club Brugge in 2012 zonder club.

Toevallig speelt Tunesië op 7 juni een oefenwedstrijd tegen... de Rode Duivels. Het zou een opmerkelijk duel zijn in het Koning Boudewijnstadion tussen Wilmots en zijn voorganger...

Leekens: 'Ik speel niet tegen Wilmots'

Leekens reageerde bij VTM Nieuws: 'Ik heb lang gewacht om weer aan de slag te gaan. Er zijn heel wat aanbiedingen gepasseerd, maar deze kon ik niet laten liggen. Ik vond deze de perfecte uitdaging. Ik moet nu een sterke ploeg maken, we zullen nog een weg moeten afleggen, maar dat is mijn opdracht. Dat ik meteen uitkom tegen mijn opvolger bij de Rode Duivels? Ik speel niet tegen Marc Wilmots, he... (lacht) Hij is trouwens nog veel jonger dan ik. Maar ik ben wel fier terug te kunnen keren in het Koning Boudewijnstadion, en van er te kunnen kijken naar een topploeg, een wéreldploeg intussen. Marc heeft dat fantastisch gedaan, ik ben gewoon blij dat ik mijn ex-assistent zal terugzien.'