‘Papa, kom naar huis, dan kunnen we samen naar het voetbal kijken’
de infografiek van The Wall Street Journal Foto: Wall Street Journal

Maandag werd de families van de Boeing 777-passagiers de laatste hoop ontnomen. Aan de hand van hun laatste conversaties en met foto’s van de slachtoffers probeert The Wall Street Journal die passagiers nu een stem en een gezicht te geven.

Tot op vandaag was er weinig meer geweten over de slachtoffers van de Boeing 777-MH370 dan hun nationaliteit. In een knappe infografiek op de website van de Amerikaanse zakenkrant, hebben journalisten van The Wall Street Journal geprobeerd een profiel te maken van de passagiers het de verdwenen vliegtuig.

De krant gebruikte voor de profielen onder andere informatie en foto’s die ze verkregen via familieleden van de passagiers. Er werd ook gezocht op de accounts die de slachtoffers hadden op sociale netwerken als Instagram.

Ook boodschappen die door naasten werden geschreven aan de inzittenden van de Boeing toen er nog hoop was op hun terugkeer, worden getoond. De journalisten van WSJ blijven op zoek naar getuigenissen en informatie om de infografiek aan te vullen.

De laatste boodschappen geven een zeer intiem beeld van de families die door de ramp getroffen werden. ‘Papa, Liverpool wint de wedstrijd. Kom naar huis, zodat we samen naar de wedstrijd kunnen kijken! Je mist nooit een wedstrijd. Het is je eerste keer’, liet de dochter van een Maleisische man aan haar vader weten.