Prostituees niet langer welkom in Brusselse Alhambrawijk
Foto: rdb

De Brusselse straatprostituees mogen vanaf vrijdag niet langer actief zijn in de Alhambrawijk. Ze zullen hun activiteiten 24 uur op 24 moeten verleggen naar een tippelzone die zich vlak buiten de Brusselse vijfhoek bevindt. Zo hoopt de stad Brussel de hinder voor de omwonenden zo veel mogelijk te beperken, meldt de stad.

In oktober vorig jaar werd al beslist om de Brusselse straatprostituees na 22 uur naar de Koning Albert II-laan te verplaatsen. Op die manier wilde de stad de overlast indijken in de Alhambrawijk, waar de prostituees tot dan toe hun klanten hadden geronseld.

Maar die maatregel leverde volgens de stad Brussel niet het gewenste resultaat op. Daarom heeft burgemeester Yvan Mayeur nu beslist om de tippelzone 24 uur op 24 te verplaatsen naar een gebied tussen de Antwerpselaan, de Boudewijnlaan en de Koning Albert II-laan. De maatregel werd genomen in samenspraak met politie, preventiedienst BRAVVO en verenigingen die actief zijn in het prostitutiemilieu.

De nieuwe zone ligt net buiten de kleine ring, maar bevindt zich wel volledig op het grondgebied van de stad Brussel. De tippelaarsters zullen van de wijziging op de hoogte worden gesteld met brochures, die opgesteld zijn in zeven talen. Ook zal de politie in het gebied toezien op de veiligheid van de tippelaarsters, terwijl enkele hulporganisaties zullen waken over het behoud van hun welzijn en fatsoenlijke werkcondities.

De wijzigingen maken deel uit van het prostitutieplan dat vorig jaar door Brussel werd opgestart om de criminaliteit die gepaard gaat met prostitutie, aan te pakken, de overlast te beperken en de prostituees te beschermen.