‘Kim Kardashian had de covers voor het uitkiezen’

Vogue mag dan wel bakken kritiek over zich heen krijgen door glamourkoppel Kim Kardashian en Kanye West op hun cover te plaatsen, ze waren lang niet het enige kwaliteitstijdschrift die met de realityster in gesprek waren, zo weet Women’s Wear Daily.

De Voguecover met het gelukkige stel dat binnenkort in het huwelijksbootje stapt, geschoten door fotografe Annie Leibovitz, was een gewaagde keuze van hoofdredactrice Anna Wintour en kon - op zijn zachts gezegd - niet door iedereen worden geapprecieerd, die speculeerden dat West vast veel geld had betaald voor de cover met vrouwlief.

Een stroom negatieve reacties vulde de sociale netwerksites de dagen nadat de cover werd onthuld, met als kers op de taart een oproep van actrice Sarah Michelle Gellar om net als haar het abonnement op Vogue op te zeggen. Velen pikken het niet dat het toonaangevende modemagazine kiest voor een realityster die elke zoveel weken ook de cover van roddelblaadjes siert.

Ook Harper’s Bazaar en Vanity Fair toonden interesse

Of de gewaagde cover de verkoopcijfers de lucht dan wel het aantal abonnementen de dieperik injaagt, moeten we afwachten, maar nu blijkt wel alvast dat Vogue lang niet de enige glossy was die rondliep met het idee om Kim Kardashian op hun cover te plakken.

Ook Harper’s Bazaar, het oudste modeblad ter wereld, en Vanity Fair waren in gesprek met de realityster, weet Women’s Wear Daily. De gesprekken met Harper’s Bazaar waren al aan de gang sinds het najaar, maar hun fotograafkeuze - Terry Richardson - bleek een struikelblok voor Kardashian die wilde samenwerken met een (voor haar) nieuwe fotograaf.

Bij Vanity Fair, dat net als Vogue Annie Leibovitz wilde inschakelen voor de foto’s, werd dan weer getwijfeld omdat de redactie verdeeld bleek over de keuze. Maar toen Wintour de belangrijke knoop doorhakte, bleek die discussie voor niets te zijn geweest, want Kardashian zelf hoefde geen twee keer na te denken over haar favoriete blad.

Carine Roitfeld was eerst

Maar hoe het ook zij, Anna Wintours keuze was niet zo verfrissend als u zou denken. Haar voormalige collega bij Vogue Paris, Carine Roitfeld, heeft namelijk al langer een boontje voor Kardashian en zette haar in september vorig jaar al op de cover van haar eigen CR Fashion Book.

Zij motiveerde haar keuze toen door Kardashian te vergelijken met Marilyn Monroe: ‘ze is controversieel, maar dat was Monroe ook. Ik vind controversiële mensen altijd leuk.’ Fotograaf van dienst was Karl Lagerfeld, en op het moment van de fotoshoot was de realityster bovendien hoogzwanger.