Ruytinx en OHL in beroep tegen schorsing
Foto: BELGA

OH Leuven en Bjorn Ruytinx gaan in beroep tegen de schorsing van drie speeldagen en 500 euro boete voor de spits, dinsdag opgelegd door de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Speler en club verschijnen morgen/vrijdag om 13u voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB.

De Geschillencommissie van de KBVB besliste dinsdag om Ruytinx voor drie speeldagen te schorsen en een geldboete van 500 euro op te leggen. Ruytinx werd veroordeeld op basis van televisiebeelden, voor een overtreding op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Ruytinx zou door de schorsing de eerste drie wedstrijden van play-off 3 missen: tegen Bergen op 29/3 (thuis), 5/4 (uit) en 12/4 (thuis).

Ook Lierse-speler Mbaye Diagne werd vervolgd op basis van televisiebeelden. Club en speler aanvaarden echter wél de opgelegde sanctie van twee speeldagen effectief en één voorwaardelijk. De schorsing gaat dit weekend in, wat betekent dat Diagne niet zal spelen op bezoek bij Waasland-Beveren (29/3) en volgende week thuis tegen AA Gent (5/4).