Logeren bij beroemdheden via Airbnb
Foto: Airbnb

‘Beroemdheden ontmoeten is leuk, maar het is nog interessanter als je heel even als eentje door het leven kunt gaan,’ zegt Amy Curtis-McIntyre, hoofd van de marketingafdeling van Airbnb. Fans kunnen nu dankzij de website, waarop mensen slaapplaatsen in hun huis of appartement verhuren, namelijk ook overnachten in de voormalige flat van Jim Morrison of villa van Bing Crosby.

Jim Morrison
Via Airbnb bieden locals van over de hele wereld vakantiegangers een gezellige verblijfplaats aan, maar blijkbaar is het ook mogelijk om in de flat van ‘The Doors’-zanger Jim Morrison, in West Hollywood te logeren. Voor een verblijf van 30 dagen in het appartement op North Avenue moet je wel iets meer dan 2.300 euro betalen.

Chaplin, Rooney en Crosby
Ook de villa in Californië waar Charlie Chaplin en de Amerikaanse acteur Mickey Rooney een tijdje hebben gewoond wordt via de online verhuurdienst aangeboden. En wie op vakantie wil naar de villa in Palm Springs die ooit van Bing Crosby was betaalt daarvoor 504 euro per nacht.

The Twilight Saga: Breaking Dawn
‘Twilight’-fans kunnen dan weer hun hartje ophalen in het huis waar Edward en Belle van hun huwelijksreis genoten. In het huis is plaats voor 14 vakantiegangers, maar voor een nacht op een locatie uit de film ‘Breaking Dawn’ moet je meer dan 2250 euro neertellen.