Brouwerij Duvel Moortgat lanceert miniflesjes Duvel

Brouwerij Duvel Moortgat lanceert een kleiner formaat van haar populaire Duvelbier. Duvel Mini, in flesjes van 18 centiliter, is nu al te koop in Nederland en wordt in mei ook bij ons gelanceerd.

De Duvel Mini heeft dezelfde vertrouwde smaak en komt ook in een gelijkaardig flesje, alleen dan in miniformaat: in plaats van 33 centiliter is de inhoud herleid naar 18 centiliter. Daarmee hoopt de brouwerij een breder publiek te kunnen aanspreken

De flesjes moeten een alternatief bieden voor wie initieel wordt afgeschrikt door het zware bier, met een alcoholpercentage van 8,5 procent.

‘Met Duvel Mini wordt Duvel voor veel meer consumenten bereikbaar; door de kleinere hoeveelheid kunnen de liefhebbers van speciaalbieren en vooral die van Duvel ook op de kleine momenten genieten’, aldus ceo Michel Moortgat in een reactie aan de Nederlandse magazine FoodClicks.

De miniflesjes van het blonde speciaalbier zijn nu al per vier te koop in de Nederlandse supermarkt en worden in mei ook in België en Frankrijk gelanceerd. Bij ons worden de flesjes in een gelimiteerde oplage gebotteld, weet Het Laatste Nieuws. In het buitenland blijven ze op de markt.