Eerste speeldag play-offs belooft meteen vuurwerk
Foto: BELGA

Vrijdag worden de play-offs van de Jupiler Pro League officieel op gang geschoten. Na de 30 speeldagen van de reguliere competitie is het nu echt ‘money time’ voor de voetballers in de Belgische hoogste voetbalklasse.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Play-off 1 start vrijdagavond (20u30) meteen met een leuke affiche. Club Brugge, momenteel tweede in de stand met twee punten minder dan Standard, ontvangt kersvers bekerwinnaar Lokeren. Blauw-Zwart zal er alles aan doen om de drie punten thuis te houden en zo (al dan niet voorlopig) leider te worden in de stand. De Waaslanders komen na hun bekerwinst zonder stress aan de aftrap en zullen een stuntzege zeker niet laten liggen.

Zaterdag worden vier duels gespeeld. In Play-off 1 is er de partij tussen Genk en verliezend bekerfinalist Zulte Waregem (20u), in Play-off 2 staan drie duels (20u) op het menu (Waasland-Beveren/Lierse en AA Gent/Oostende in Play-off 2A en Kortrijk-Cercle Brugge in Play-off 2B) en in Play-off 3 staan Oud-Heverlee Leuven en Bergen voor hun eerste van maximaal vijf onderlinge confrontaties. OHL kan mits winst aan Den Dreef de Henegouwers op zes punten zetten en hen zo een flinke tik verkopen in de degradatiestrijd.

De absolute topper van de eerste speeldag is echter Play-off 1-duel tussen leider Standard en landskampioen Anderlecht. De Rouches kunnen zondag (18u) in een ongetwijfeld kolkend Sclessin hun voorsprong op Paars-Wit uitbouwen tot acht punten, terwijl de Brusselaars bij een driepunter misschien wel opnieuw echt titelkandidaat kunnen worden. Later op de avond (20u30) ontvangt KV Mechelen in Play-off 2b nog Charleroi.

Programma:

* Play-off 1:
Club Brugge - Lokeren (vrijdag 20u30)
Racing Genk - Zulte Waregem (zaterdag 20u)
Standard - Anderlecht (zondag 18u)

* Play-off 2a:
Waasland-Beveren - Lierse (zaterdag 20u)
AA Gent - Oostende (zaterdag 20u)

* Play-off 2b:
Kortrijk - Cercle Brugge (zaterdag 20u)
KV Mechelen - Charleroi (zondag 20u30)

* Play-off 3:
Oud-Heverlee Leuven - Bergen (zaterdag 20u)

Standen:

* Play-off 1:
1. Standard 34 ptn
2. Club Brugge 32
3. Anderlecht 29
4. Zulte Waregem 27
5. Lokeren 26
6. Racing Genk 23

* Play-off 2A (iedereen start met 0 punten):
AA Gent, KV Oostende, Lierse en Waasland-Beveren

* Play-off 2B (iedereen start met 0 punten):
KV Kortrijk, Charleroi, Cercle Brugge en KV Mechelen

* Play-off 3:
1. Oud-Heverlee Leuven 3 ptn
2. Bergen 0