Venezolaanse oppositie bereid tot dialoog
Foto: REUTERS

In Venezuela is de oppositie nu toch bereid om de dialoog aan te gaan met de huidige regering. Dat heeft oppositielid Ramon Guillermo Aveledo woensdag aangekondigd na een vergadering met de ministers van Buitenlandse Zaken van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR).

‘We zijn bereid om de dialoog aan te gaan met de regering, op een transparante, evenwichtige en gelijkwaardige manier. We willen dat in aanwezigheid van een derde partij, nationaal of internationaal, die zal optreden als bemiddelaar’, aldus Aveledo.

Een delegatie van UNASUR, de politieke en economische unie van de 12 onafhankelijke staten in Zuid-Amerika, is sinds dinsdag in Venezuela. In het Zuid-Amerikaanse land kwamen de voorbije weken duizenden voor- en tegenstanders van de linkse regering de straat op. De oppositie eist de vrijlating van twee burgemeesters die werden opgepakt nadat ze het steun hadden betuigd aan het protest. De aanhangers van de regering bevestigden dan weer hun steun aan president Nicolás Maduro, die de oppositie verantwoordelijk houdt voor het geweld van de voorbije weken.

Bij de protesten kwamen sinds 12 februari al meer dan dertig mensen om het leven, onder wie ook verscheidene politiemannen.