Li na is laatste halvefinaliste
Foto: EPA

De 32-jarige Chinese Li Na heeft zich woensdag als laatste voor de halve finales van het met 5.4277.105 dollar gedoteerd WTA-toernooi van Miami (Florida) geplaatst. De nummer twee van de wereld, tweede reekshoofd op het hardcourt in Florida, nam in haar kwartfinale in 2 uur en 2 minuten met tweemaal 7-5 de maat van de Deense Caroline Wozniacki (WTA-18).

Om een plaats in de finale neemt Li het donderdag op tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-11). Die schakelde het Poolse derde reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-3) in 2 uur en 39 minuten met 3-6, 7-6 (7/5) en 6-3 uit.

In de tweede halve finale staan met de Amerikaanse titelverdedigster Serena Williams (WTA-1) en de Russische Maria Sharapova (WTA-7) het eerste en het vierde reekshoofd tegenover elkaar.

Li, dit jaar al winnares in Shenzhen en het Australian Open, is net als Cibulkova voor het eerst bij de laatste vier in Miami. De voorbije twee jaar werd ze telkens in de kwartfinales uit het toernooi gewipt: in 2012 door Sharapova, vorig jaar door Serena Williams. Haar have finale tegen Cibulkova is een heruitgave van de finale van het Australian Open. Daarin pakte Li eind januari haar tweede grandslamtitel (na Rolland-Garros 2011) door Cibulkova met 7-6 (7/3) en 6-0 te verslaan. Twee weken terug slaagde Cibulkova er niet in om revanche te nemen in de kwartfinales van Indian Wells. Daar werd het 6-3, 4-6, 6-3 voor Li, die zo haar ongeslagen statuut (zes zeges in zes wedstrijden) tegen Cibulkova behield.