Djokovic voorbij titelverdediger Murray naar halve finale in Miami
Foto: AFP

Novak Djokovic (ATP-2) heeft zich woensdag op het Masters 1000-toernooi in Miami geplaatst voor de halve finales. In de kwartfinales nam de 26-jarige Serviër in 1 uur en 30 minuten met 7-5 en 6-3 de maat van de Britse titelverdediger Andy Murray (ATP-6). Een scheidsrechterlijke beslissing was achteraf wel het belangrijkste gespreksonderwerp.

Djokovic, het tweede reekshoofd op het hardcourt in Florida, sloeg in het laatste game van de eerste set een punt voor 15-0, maar op videobeelden in het stadion was duidelijk te zien dat de Serviër met zijn racket over het net ging.

De scheidsrechter besloot het euvel zo te laten en kreeg een tirade van Murray over zich heen. De Brit sloeg nadien drie forehand errors en gaf daarmee de set helemaal uit handen. ‘Novak zelf zei mij ook dat zijn racket over het net ging’, zei Murray na de wedstrijd. ‘Dus had ik gelijk om zo te klagen. Ik zat juist.’

Ook Djokovic kwam achteraf terug op het incident. ‘Ik dacht dat het net met het racket overschreden mocht worden, zolang het net niet geraakt werd.’

In de halve finales neemt Djokovic, de toernooiwinnaar van 2007, 2011 en 2012, het op tegen de Zwitser Roger Federer (ATP-5) of de Japanner Kei Nishikori (ATP-21). Murray boekte vorig jaar zijn tweede zege in Miami in een finale tegen de de Spanjaard David Ferrer (ATP-4). Zijn eerste pakte hij in 2009 door Djokovic te verslaan.