Dit aten de wereldleiders op de NSS-top
Topchef Jonnie Boer. Foto: NSS2014

Topchef Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle verzorgde de lunch voor de wereldleiders op de nucleaire top in Den Haag. Dit maakte hij klaar.

Voorgerecht

Als voorgerecht werd Noordzeekabeljauw geserveerd met verse Nederlandse asperges, Opperdoezer aardappelen en lentegroenten.

OF

De wereldleiders konden ook vegetarisch gerecht kiezen met een salade van quinoa met komkommer, lentekruiden, geitenkaas en sap van groene bonen.

De wijn bij het voorgerecht was een witte Auxerrois/Pinot Gris uit Schouwen-Duiveland uit 2012.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht werd Hollandse lentelam met biologische groenten, gebakken appel en jus van steranijs.

OF

Ook hier kon er gekozen worden voor een vegetarisch hoofdgerecht: Nederlandse asperges overgoten door beurre noisette, dragon, hazelnoot en aardappeljus.

De wijn voor het hoofdgerecht was een rode wijn: ‘Kus van Thérèse’ uit Regent Barrique uit 2012.

Dessert

Als dessert was Jonnies grootmoeders ‘losgeslagen appeltaart’, waarbij alle elementen van een appeltaart (kaneel, rozijnen, appeltaart, koek) los op het bord liggen. De Engelse vertaling was 'deconstructed apple tart'.

 

De lunches werden trouwens enkel geserveerd door mannen. Het cateringbedrijf heeft gekozen voor uitsluitend mannen omdat zo een ‘eenduidige uitstraling’ wordt neergezet, 'die verder zo onopvallend mogelijk is'.