Popzangeres Rihanna uitgeroepen tot ‘Fashion Icon’
Foto: AP

Ze slaat wel eens de bal mis, maar dat houdt de Council of Fashion Designers of America (CFDA) niet tegen om Rihanna te bekronen met een Fashion Icon Award. De zangeres treedt met die bekroning in de voetsporen van onder andere Lady Gaga, Nicole Kidman en Kate Moss.

De Fashion Icon Award is een jaarlijkse prijs wiens persoonlijke stijl een significante impact heeft op de modewereld. Rihanna, die vorig jaar een eerste eigen collectie ontwierp voor kledingketen River Island en even het gezicht was van Balmain, valt vooral op door haar stoere en vaak weinig verhullende kleding.

Een kledingstijl niet niet altijd iedereen weet te bekoren, maar dat houdt de CFDA niet tegen. ‘We zijn trots om Rihanna de CFDA Fashion Icon Award te mogen overhandigen voor haar enorme invloed op de modewereld. Ze is de meest bijzondere ambassadeur voor de modewereld in lange tijd’, aldus Steven Kolb, ceo van de CFDA.

De popzangeres mag de prijs ontvangen tijdens de uitreiking van de CFDA Fashion Awards op 2 juni in New York. Dan weten we ook of onze landgenoot Tim Coppens, genomineerd voor de Swarovski Award for Menswear, de prestigieuze modeprijs op zijn cv mag bijschrijven. Diezelfde avond wordt Raf Simons dan weer bekroond met de International Award, een bekroning voor zijn creatieve bijdrage aan de modewereld.