Ook in Canada mogelijk een geval van ebola
Foto: AFP

Er is ook een mogelijke besmetting van het dodelijke ebolavirus vastgesteld in Canada. Een man die net was teruggekeerd van een reis naar Liberia is met hoge koorts opgenomen in een Canadees ziekenhuis. Dat meldden de gezondheidsautoriteiten maandagavond.

Hoge koorts, inwendige bloedingen: tegen ebola bestaat geen vaccinatie noch een geneesmiddel. Bij een ebola-epidemie in Guinee zijn al een zestigtal mensen om het leven gekomen.

Ebola is een van de gevaarlijkste ziektes ter wereld. De ziekteverwekker is erg besmettelijk en meestal dodelijk. Het ministerie van Gezondheid registreerde de voorbije dagen bijna 100 infecties. Van hen zijn er 61 gestorven.

De kinderrechtenorganisatie Unicef waarschuwde voor een epidemie, die inmiddels ook de hoofdstad Conakry heeft bereikt. Ook in Liberia werden maandag al zes besmette mensen en vijf dodelijke gevallen gemeld.

Een Canadees die onlangs naar Liberia was gereisd, is mogelijk ook getroffen door het ebolavirus. Meer informatie konden de autoriteiten in Canada nog niet kwijt.