Bayern moet deel van het stadion sluiten tegen Man United
Foto: Twitter
Bayern München wordt door de UEFA gestraft voor 'discriminerend gedrag' van de fans in de achtste finale van de Champions League tegen Arsenal. Het team zal een deel van zijn stadion moeten sluiten in de kwartfinale tegen Manchester United.

In de match tegen Arsenal vielen twee spandoeken op. Eentje riep de FIFA om Kosovo als lid te aanvaarden. Artikel 16 van het UEFA-reglement stelt dat politieke berichten niet toegelaten zijn in stadions en dat de thuis spelende club verantwoordelijk is voor fans die zich misdragen. Op een tweede spandoek in vak 124 werd Arsenal op homofobe wijze omschreven als ‘Gay Gunners’. De tekst werd geïllustreerd met een karikatuur van Arsenals Duitse international Mesut Özil. 

Als gevolg moet Bayern nu 'vak 124' van zijn stadion sluiten en een boete van 10.000 euro betalen. De Allianz Arena biedt tijdens Europese wedstrijden plaats aan 68.000 toeschouwers, in de competitie zijn dat er zelfs 71.000. Voor de wedstrijd tegen United hebben al ruim 100.000 fans een ticketaanvraag ingediend.