Vijf toeristische attracties om naar uit te kijken
Glacier Skywalk Foto: rr
Bijleren over de Groote Oorlog of de filmwereld, genieten van een spectaculair uitzicht hoog in de lucht of u laten onderdompelen in de tropische natuur: reiswebsite Travel + Leisure maakte een lijstje met nieuwe toeristische attracties die dit jaar de deuren openen, wij kozen er deze vijf uit.

GLACIER SKYWALK

In mei mogen de eerste bezoekers de Glacier Skywalk in het Canadese Jasper National Park (in het westen van het land) uittesten: een 280 meter hoge voetgangersbrug uit glas met een spectaculair uitzicht op de natuur van de Sunwapta Valley. Dit technisch hoogstandje werd al bekroond vóór de constructie werd opgestart.

>>> www.glacierskywalk.ca

 

CINECITTA' WORLD

Rome heeft fantastische historische sites en de beste restaurantjes, en dit jaar krijgt de Italiaanse hoofdstad er nog een trekpleister bij met Cinecittà World, een themapark gewijd aan de filmwereld. De decors van de attracties zijn gebaseerd op films die in de omgeving werden opgenomen, zoals Cleopatra, Ben Hur, maar ook Gangs of New York. Daarnaast wil het park - dat plant in het voorjaar te openen - de bezoekers ook laten kennismaken met alle fases van het maken van een film.

>>> www.cinecittaworld.it

 

FUNTASY ISLAND

Op de Indonsesische eilandenarchipel Riau, op nog geen twintig kilometer afstand van Singapore, gaan eind dit jaar de deuren van Funtasy Island open, aangekondigd als het grootste ecologische attractiepark. Laat u vooral niet misleiden door de naam, want het gaat weldegelijk om een luxeresort. Bezoekers kunnen er overnachten in chique villa's in suites en overdag de tropische natuurpracht ontdekken.

>>> www.funtasyisland.com

 

HIGH ROLLER

In Las Vegas wordt de High Roller, het grootste reuzenrad ter wereld, binnenkort definitief opgestart. De 28 glazen gondels kunnen elk zo'n veertig passagiers verwelkomen, voor een dertig minuten durende rotatie met op het hoogste punt (168 meter) een magnifiek uitzicht op de gokstad. En het zou Las Vegas niet zijn, moest het reuzenrad voorzien van een lichtshow en de gasten aan boord kunnen genieten van cocktails en muziek.

>>> www.thelinq.com

 

IMPERIAL WAR MUSEUM

Niet alleen in ons land wordt de Eerste Wereldoorlog groots herdacht: op 19 juli opent het Londense Imperial War Museum opnieuw de deuren na een grondige renovatie ter ere van de 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog. Architectenbureau Foster + Partners ontwierp onder andere een nieuw atrium waarbij iconische objecten, zoals vliegtuigjes, beter kunnen worden tentoongesteld.

>>> www.iwm.org.uk