Voguecover van Kim en Kanye veroorzaakt heisa
Foto: vogue

Kim Kardashian en Kanye West sieren deze maand de cover van de Amerikaanse editie. Of dat voor stijgende verkoopcijfers zorgt, moeten we nog afwachten, maar er wordt alvast genoeg over geschreven.

De 33-jarige realityster en hiphopster zien er op de bewuste cover heel verliefd en zelfs stijlvol uit. Op de foto, die door Annie Leibovitz werd genomen, is van de kleine North geen spoor te bekennen, maar hun dochter keek wel toe. Dat bewijst deze schattige video die ons een blik achter de schermen gunt.

Op sociale netwerksites regende het positieve, maar ook uitzonderlijk negatieve reacties. Velen pikken het niet dat de modebijbel kiest voor een realityster die elke zoveel weken ook de cover van roddelblaadjes siert.

Zo liet Sarah Michelle Gellar, beter bekend als Buffy the Vampire Slayer, haar ongenoegen duidelijk merken op Twitter: ‘Wel... Ik denk dat ik mijn abonnement op Vogue maar moet annuleren. Wie doet met me mee?’


Het bericht van Gellar werd honderden keren gedeeld, maar Anna Wintour blijft achter haar beslissing staan. ‘Het leuke aan mijn werk als redactrice voor Vogue is dat we kunnen kiezen voor fotoshoots en interviews met mensen die de huidige cultuur bepalen, die onze kijk veranderen en voor opschudding zorgen,’ schrijft Wintour in een brief. ‘En ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat dat een rol is die Kim en Kanye momenteel vervullen.’