Eén tweedeklasser en twee derdeklassers vragen geen licentie
Foto: Kms

Tweedeklasser Wezet en derdeklassers SK Hasselt en Royal Geants Athois vragen geen licentie aan voor het betaald voetbal tijdens het seizoen 2014-2015. De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) heeft maandagavond akte genomen van de beslissingen van de drie clubs, die het niet aanvragen van zo’n licentie per brief lieten geworden.

‘De Licentiecommissie heeft akte genomen van een brief waarin tweedeklasser Wezet verzaakt een licentie aan te vragen voor het betaald voetbal in het seizoen 2014-2015’, laat de voetbalbond weten. ‘Daarnaast wordt het transferverbod voor de club opgeheven vanaf 27 april, oftewel het einde van de voetbalcompetitie in tweede nationale.’

Concreet betekent dit dat Wezet, momenteel troosteloos laatste met 12 punten uit 29 wedstrijden, volgend seizoen sowieso niet meer in tweede klasse zal kunnen uitkomen. Zelfs als het zich sportief alsnog zou redden.

Ook SK Hasselt, momenteel op de elfde plaats in derde klasse B, vraagt geen licentie voor het betaald voetbal. Dat betekent dat promotie voor de club van voorzitter Stijn Stijnen sowieso geen optie is. Ook Royal Geants Athois, momenteel zesde in derde klasse A, vraagt geen licentie aan voor de tweede divisie van ons voetbal.

De drie clubs lieten hun beslissingen per brief aan de Geschillencommissie van de KBVB geworden, die maandagavond akte nam van de situatie. Dinsdagavond zit de Licentiecommissie opnieuw samen.