Christoph Daum dan toch ontslagen
Foto: BELGA

De Duitser Christoph Daum is niet langer coach van de Turkse eersteklasser Bursaspor. Dat heeft de 60-jarige ex-coach van Club Brugge maandagavond bevestigd in de Duitse media. Eerder had hij het ontslag nog met klem ontkend.

Daum trad in augustus 2012 in dienst bij Bursaspor en had er nog een contract tot 2015. Na het 1-2 thuisverlies van afgelopen weekend tegen promovendus Konyaspor berichtten Turkse media al dat het liedje van de Duitser uitgezongen was bij de club. Maandag bevestigde Daum dat beide partijen uit mekaar gaan.

‘Ik had met Bursaspor erg graag de Turkse beker gewonnen en de kwalificatie voor de Europa League gehaald. Dat is allebei nog mogelijk. Omwille van de enorme protesten van de voorbije maanden tegenover de club, heb ik uit respect en verantwoordelijk toegestemd om mijn contract te beëindigen. Er moeten nog enkele belangrijke details uitgeklaard worden, maar ik wens Bursaspor nog heel veel succes toe’, aldus Daum aan de Kölner Express en SPORT1.

Voor de Duitser, die in Turkije eerder Besiktas en Fenerbahçce coachte, was het zijn eerste opdracht sinds hij in juni 2012 besliste zijn verbintenis bij Club Brugge om persoonlijke redenen niet te verlengen. Daum was acht maanden trainer van blauw-zwart. Hij volgde er in november 2011 Adrie Koster op en werd met de West-Vlamingen vicekampioen.

Bursaspor staat momenteel twaalfde in de Turkse Süper Lig, maar heeft amper drie punten minder dan Eskisehirspor, dat op de vijfde stek staat. Dinsdag moet Bursaspor in de heenwedstrijd van de halve finales van de Turkse Beker op bezoek bij Galatasaray.