Thomas Ryckalts trekt Brusselse Kamerlijst Open VLD
Guy Vanhengel. Foto: BELGA

Het regiobestuur van Open VLD van het Brussels gewest heeft maandagavond unaniem de lijsten goedgekeurd voor de verkiezingen van 25 mei. Die worden zaterdag op het verkiezingscongres ter goedkeuring voorgelegd aan de leden.

Zoals reeds bekend trekt minister Guy Vanhengel de lijst voor het Brussels Parlement, en Vlaams volksvertegenwoordiger Ann Brusseel de lijst voor het Vlaams Parlement. Voor de Kamer duidde het bestuur als lijsttrekker Thomas Ryckalts (37) aan. Ryckalts is voorzitter van de Brusselse Open VLD.

Op de Brusselse lijst prijkt na Vanhengel fractieleidster Els Ampe, gevolgd door de voorzitter van de Raad van de VGC, Carla Dejonghe. Brussels volksvertegenwoordiger René Coppens duwt de lijst. Bij de opvolgers trekt Vlaams parlementslid Khadija Zamouri, gewezen minister Jean-Luc Vanraes duwt.

‘We zijn altijd zeer koele minnaars geweest van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en het wordt dus moeilijk om nog een Vlaams-Brusselse verkozene in de Kamer te bekomen. Toch neemt Open VLD Brussel zijn verantwoordelijkheid op door met een volledige Kamerlijst naar de verkiezingen te gaan die meteen de twee andere lijsten zal ondersteunen’, luidt het.