Cipiers nieuwe gevangenis eisen spoedoverleg rond veiligheidsproblemen
Foto: rr

Het gemeenschappelijk vakbondsfront eiste maandag, en krijgt woensdag, spoedoverleg met de lokale directie rond een aantal veiligheidsproblemen in de pas geopende gevangenis. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt Gino Hoppe (ACOD), algemeen secretaris bij Justitie.

Volgens Hoppe zijn er verschillende veiligheidsproblemen en willen de cipiers niet dat er al een nieuwe vleugel (B) opent. 'Sloten werken niet, camera’s vallen uit, er zijn problemen met de vereiste kledij', somt hij op. 'Het gaat om problemen die naar voren kwamen in de test en die opgelost moeten worden vooraleer er gedetineerden ondergebracht worden.'

De gevangenis van Beveren opende vorige week maandag, ondertussen zijn er volgens de vakbond ACOD tussen de 40 en 50 gedetineerden ondergebracht. De directie wilde elke dag groeien met tien gedetineerden, behalve op woensdagen en in de weekends. 'Vandaag zijn er geen extra gedetineerden ondergebracht', zegt Hoppe, eraan toevoegend dat de penitentiair beambten willen dat alle problemen opgelost zijn vooraleer er extra gevangenen ondergebracht worden.

Een stakingsaanzegging is nog niet aan de orde, de vakbonden willen eerst overleggen met de lokale directie.

Bij de FOD Justitie en de lokale directie was er voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.