Omega Pharma-Quick.Step komt woensdag met zes Belgen aan de start in Dwars door Vlaanderen (1.BC). OPQS start met Tom Boonen, Nicolas Maes, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Vandenbergh en Julien Vermote. De Brit Andrew Fenn en de Nederlander Niki Terpstra vervolledigen de selectie.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

Boonen paste voor Milaan-Sanremo van zondag om zijn partner Lore bij te staan. Die had onlangs een miskraam. ‘Het wordt de eerste koers voor Tom na Parijs-Nice. Voor hem wordt het een goede test om te zien hoe ver het staat met de conditie op dit moment’, aldus sportdirecteur Wilfried Peeters.

‘Maar er is meer dan alleen Tom in onze selectie. We hebben een sterke ploeg met renners die uit de voeten kunnen op dit parcours. Het weer wordt goed. We kijken erg uit naar deze koers en willen op de best mogelijk manier starten aan deze campagne. Deze koers opent de kasseiklassiekers in België. Onze ploeg scoorde al enkele mooie resultaten in het verleden. Niki Terpstra won bijvoorbeeld in 2012. Het is ook een belangrijke voorbereiding op de komende afspraken.’