Geen schorsing voor Arsenal-spelers na veelbesproken kaarten
Foto: AFP

Arsenal-spelers Kieran Gibbs en Alex Oxlade-Chamberlain krijgen geen schorsing na de heisa rond de verkeerd gegeven rode kaart tijdens de Londense derby van zaterdag tegen Chelsea. Dat meldt de ploeg van Rode Duivel Thomas Vermaelen maandag op zijn website.

Tijdens de met 6-0 verloren derby bij Chelsea tikte ‘Ox’ de bal bij een 2-0 achterstand uit doel. Verbazing alom toen scheidsrechter Marriner niet hem, maar wel Gibbs een rode kaart gaf. Oxlade-Chamberlain wilde de ref nog attent maken op zijn vergissing, maar dat haalde niets uit. Gibbs werd uitgesloten, de strafschop werd uiteindelijk omgezet door Eden Hazard. Na de partij verontschuldigde de scheids zich wel al voor zijn fout.

Arsenal was niet akkoord met de gang van zaken en een onafhankelijke commissie van de Engelse Voetbalbond heeft nu beslist dat er geen schorsing komt voor beide spelers. Zowel Gibbs als Oxlade-Chamberlain zijn dus speelgerechtigd voor de thuiswedstrijd van de Gunners van dinsdag tegen Swansea. In de stand in de Premier League staat Arsenal voorlopig vierde, op zeven punten van (en met een wedstrijd meer gespeeld dan) leider Chelsea.