Belgische neoprof ‘vereerd’ met leiderstrui in tussensprinten
Foto: photonews

Boris Vallée heeft zich maandag meteen getoond in de Ronde van Catalonië (Spa/WorldTour). De 20-jarige renner van Lotto-Belisol animeerde samen met de Fransman Romain Lemarchand de openingsetappe en werd pas op de laatste klim gegrepen door het peloton.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

‘We reden met z’n tweeën een goed tempo’, aldus Vallée in een persbericht van Lotto Belisol. ‘Maar met twee renners is het nu eenmaal moeilijk om te overleven tegen een aanstormend peloton. Jammer dat we niet met enkele renners meer waren anders hadden we misschien voor de ritzege gestreden. We hadden vooraf met de ploeg besproken dat de kans bestond dat er grote groepen gingen wegrijden in de beginfase. We moesten dus zeer aandachtig zijn’, klonk het.

Vallée houdt aan zijn ontsnapping ook nog een mooie prijs over. Onderweg nam hij alle tussenspurten voor zijn rekening en zo komt hij op de eerste plaats in het klassement van de tussensprints.

‘Ik ben blij dat ik eens mijn benen heb kunnen testen in een ontsnapping. Ik ben vereerd morgen de leiderstrui in het klassement van de tussensprinten te mogen dragen. Dat is voor mij een grote opsteker en vooral een mooi cadeau voor mijn strijdlust. In de volgende dagen zal ik dan vooral in een dienende rol moeten optreden om Jurgen Van den Broeck en Bart De Clercq voor de volle 100% bij te staan.’