Ronald Janssen heeft nog niet betaald, afhandeling uitgesteld
Janssen tijdens zijn proces in 2010. Foto: Belga

De burgerlijke afhandeling over de dossiers van verkrachting, aanranding en foltering van drievoudig moordenaar Ronald Janssen is maandag door de Hasseltse correctionele rechtbank naar 23 juni uitgesteld. Voor een slachtoffer bleek het voorschot voor een deskundig onderzoek nog altijd niet betaald.

De burgerlijke afhandeling over de tien dossiers van foltering, aanranding en verkrachting door drievoudig moordenaar Ronald Janssen is bijgevolg naar 23 juni 2014 in voortzetting gesteld.

In september 2013 was al geweten dat meester Iris Exelmans de provisies voor slachtoffer Angelika Elskamp en haar dochter betaald had. Elskamp was Janssen zijn eerste slachtoffer en de enige vrouw die haar verhaal in de media deed. Zij werd in 2001 op Boerenrock in Kortenaken door Janssen misbruikt.

Janssen werd in het voorjaar van 2013 schuldig bevonden aan tien aanrandingen en verkrachtingen in studentenhuizen in Hasselt en Leuven, op muziekfestivals in Peer en Kortenaken en in het recreatiedomein de Halve Maan in Diest. Hij kon geen extra straf krijgen wegens zijn assisenveroordeling tot levenslange opsluiting voor de moorden op Annick Van Uytsel, zijn buurmeisje Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus.