Belkin rekent op twee Belgen in E3 Harelbeke
Foto: PHOTOPRESS.BE

De Nederlandse wielerploeg Belkin heeft Sep Vanmarcke aangewezen als kopman voor E3 Harelbeke, een wedstrijd uit de UCI WorldTour die vrijdag wordt verreden. Ook voor Maarten Wynants is een voorname rol weggelegd in de koers die als een voorproefje geldt voor de Ronde van Vlaanderen van ruim één week later.

‘Sep is een goede kandidaat en ik denk dat ik zelf ook ver kan komen’, aldus Wynants. ‘Als ik hem kan helpen, zal ik dat doen. Dit is voor mij de belangrijkste periode van het jaar. Hiervoor ben ik renner geworden. Ik wil laten zien wat ik waard ben. Ik denk dat ik er heel goed voorsta. Na het openingsweekend heb ik een beetje gas teruggenomen en in Parijs-Nice heb ik onder fijne omstandigheden een goede en harde koers afgewerkt. Ik heb er alles aan gedaan om in orde te zijn en denk dat ik er klaar voor ben.’

Wynants heeft het parcours dit weekend verkend en denkt dat tijdens de wedstrijd enkele sterke renners een grotere groep zullen voorblijven. ‘Ik verwacht dan sowieso in de tweede groep te zitten en hopelijk rijdt Sep dan van voren. Dan ga ik zeker afstoppen’, klonk het.

Ploegleiders Jan Boven en Nico Verhoeven hebben verder de beschikking over de Nederlanders Jetse Bol, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii en de Duitser Robert Wagner.