Laurent Depoitre verlaat KV Oostende
Foto: Photo News

Laurent Depoitre zal volgend seizoen geen doelpunten meer maken voor KV Oostende. KVO bereikte geen akkoord met de Belgische spits, die dan ook de club verlaat. Dat maakte de kustploeg maandag op zijn website bekend.

‘Laurent Depoitre gaf aan dat zijn toekomst elders ligt en dus verlaat hij onze club’, verklaarde sportief directeur Luc Devroe. ‘Met Elimane Coulibaly (AA Gent) en Bjorn Ruytinx (OH Leuven) anticipeerden we al op zijn vertrek. Het is de bedoeling dat er ook nog een derde aanvaller bijkomt. Verder kijken we nog uit naar een jonge doelman en een centrale verdediger. Als we er vervolgens in slagen om de Anderlecht-huurlingen (Jordan Lukaku, Fernando Canesin Matos en Federico Vico, nvdr.) een seizoen langer bij ons te houden, dan is onze kern nagenoeg compleet.’

Depoitre ruilde in 2012 Eendracht Aalst voor KV Oostende, dat toen nog in tweede klasse speelde. Hij realiseerde samen met KVO de promotie naar eerste klasse.

KV Oostende eindigde in de reguliere competitie op de negende plaats. In Play-off II neemt de kustploeg het in groep A op tegen AA Gent, Lierse en Waasland-Beveren.