Familieleden van de Chinese inzittenden van de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines hebben maandag woedend en ontsteld gereageerd op de aankondiging dat de machine is neergestort. In het hotel Lido in Peking, waar zij werden geïnformeerd dat er geen overlevenden zijn, kwam het aansluitend tot tumult tussen familieleden en verslaggevers.

Woedende familieleden gingen tekeer tegen wachtende mediamensen. Die hadden de zaal belegerd waar de families het schokkende bericht kregen en rouwden. Een vrouw sloeg onthutst met haar handtas op een camera. 'Scheer je weg', tierde ze.

Daarvoor waren meerdere familieleden met gezichten vol tranen uit de zaal gekomen en door reporters achtervolgd. Sommigen stortten voor de lopende camera’s in.

De verwanten waren reeds voor de persconferentie van de Maleisiche premier Najib Razak in het hotel ervan op de hoogte gebracht dat de Boeing 777-200 was gecrasht. Enkelen reageerden met schreeuwen en luid geween. Meerderen dienden met ziekenwagens worden afgevoerd.

Een derde van de 239 inzittenden van MH370 waren Chinese staatsburgers.