Prandelli blijft ook na het WK bondscoach van Italië
Foto: Associated Press / Reporters

De 56-jarige Cesare Prandelli blijft ook na het WK in Brazilië bondscoach van Italië. Giancarlo Abete, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (FIGC), heeft daarover een principe-akkoord bereikt met de ex-trainer van AS Roma en Fiorentina.

Binnen enkele weken, als de laatste details geregeld zijn, zal Prandelli zijn handtekening zetten onder een contract dat loopt tot het EK in Frankrijk in 2016.

Onlangs had Prandelli aangegeven dat hij een verdere samenwerking wel zag zitten. De mogelijke contractverlening van de Italiaan was in Italië regelmatig voer voor speculatie. Velen dachten immers dat de wegen van beide partijen na het WK zouden scheiden.

‘Ik ben heel fier dat de FIGC mij een nieuw voorstel voor twee jaar heeft gedaan’, aldus Prandelli. ‘Veel zal natuurlijk ook afhangen van de prestaties in Brazilië, maar ik heb alvast besloten om mij te engageren.’

Prandelli volgde in 2010 Marcello Lippi op. De Italianen werden toen al uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK in Zuid-Afrika. In 2012 bereikte de hij met het team de finale van het EK in Polen en Oekraïne. Daarin werd echter met 0-4 verloren van Spanje.

Voor het WK in Brazilië werd Italië onderverdeeld in groep D. Daarin zitten verder ook Uruguay, Costa Rica en Engeland.