Deze sneakers kregen dit seizoen een nieuwe look

Sneakers vieren ondertussen al een paar seizoenen hoogtij en ze zijn ook niet van plan om onze voeten snel te verlaten, menen we te geloven als we terugdenken aan de catwalks van afgelopen maand. En waarom zouden ze ook, want naast hoogst comfortabel worden we ook nog eens getrakteerd op een boel verrassende samenwerkingen. Dit zijn de vijf meest opvallende collecties van dit seizoen.

Raf Simons heeft opnieuw de handen in elkaar geslagen met Adidas voor een kleurrijke collectie bestaande uit acht uniseks modellen met prints die verwijzen naar zijn lentecollectie (zie openingsbeeld). Simons drijft verder weg van de Adidaswereld (het is zelfs zoeken naar de kenmerkende drie strepen van het sportlabel) en een van de paren houdt zelf het midden tussen een schoen en laars.

 

Concurrent Nike ging dan weer in zee met Givenchy-ontwerper Riccardo Tisci die met grote fans als Kanye West en Jay-Z wel meer aandacht besteedt aan streetwear. Tisci ging aan de slag met het iconische Air Force 1 wat resulteerde in vier verschillende modellen onder de naam Nike + R.T. Opvallend: ook hier zien we een sneaker met hoge schacht opduiken.

 

Het Franse modelabel Comptoir des Cotonniers koos na sneakerlabel New Balance deze keer voor een samenwerking met Keds en brengt hun iconische model uit met een grafische veertjesprint in drie verschillende uitvoeringen, die perfect aansluiten bij hun lentecollectie. De schoenen zijn vanaf half april beschikbaar.

 

Naast de sneakers in samenwerking met Opening Ceremony met prints van René Magritte lanceerde Vans deze maand ook de collectie ‘The Beatles Yellow Submarine’, als hommage aan de Fab Four uit Liverpool. Een deel van de modellen werd bedrukt met portretten van de vier uit de film, de overige sneakers refereren naar de onderwaterwereld.

 

Het Zweedse (en jonge) sneakermerk Eytys brengt dit seizoen voor het eerst ook sneakers met prints op de markt, in samenwerking met de Londense kunstenaar Rhys Coren. Die liet zich inspireren door het werk van Memphis, een Italiaanse designcollectief uit de vroege jaren tachtig dat zich liet kenmerken door een apart kleurgebruik en asymmetrische vormen.