Proces Lagrou opnieuw uitgesteld
Foto: BELGA

In Ieper is maandag het proces tegen cannabisboer Patrick Lagrou en co uitgesteld naar de zitting van 28 april. Het is al de vierde keer dat de zaak niet kan worden behandeld.

De vraag tot uitstel kwam van de verdediging. Raadsman Steven Vancraeyveldt werd pas begin deze maand aangesteld. ‘De tijd die ik had om dit lijvige dossier te doorgronden was onvoldoende’, klonk het. Bovendien zijn alle resultaten van het bijkomend onderzoek nog steeds niet gekend.

De openbaar aanklager was niet gelukkig met de vraag tot uitstel maar schikte zich uiteindelijk naar de wijsheid van de rechtbank. Die besliste om de zaak uit te stellen naar de zitting van maandag 28 april.

Grootste cannabisplantage ooit

Bijna vijf jaar geleden viel de politie binnen in de boerderij van Patrick Lagrou in het West-Vlaamse Zandvoorde. Daar werd de grootste Belgische cannabisplantage ooit aangetroffen. De plantage telde 18.000 plantjes, die Patrick Lagrou jaarlijks 1 miljoen euro winst opleverden. Patrick Lagrou, zijn echtgenote Marina B., hun dochter Celine L. en drie Brazilianen die op de plantage werkten, werden opgepakt. Naast inbreuken op de drugwetgeving moet het gezin Lagrou zich, samen met Marnic V.L., ook verantwoorden voor financieel gesjoemel.