Brussels Airport verwacht een uitzonderlijk drukke paasuittocht. Niet alleen het eerste weekend van de vakantie zelf wordt druk, maar ook de weekdagen die eraan voorafgaan.

De piek wordt verwacht tijdens het eerste weekend van de paasvakantie (4, 5 en 6 april), met 38.000 vertrekkende reizigers op vrijdag en 39.000 op zondag. Brussels Airport voorziet ook in 37.000 vertrekkers op maandag 7 april.

De luchthaven geeft maandag enkele tips om de vakantie probleemloos te beginnen. Zo doe je er -zeker als je in de voormiddag vertrekt - goed aan om ruim op tijd naar de luchthaven te komen: drie uur vóór de vertrektijd voor intercontinentale vluchten, twee uur voor een Europese vlucht.

Brussels Airport herinnert ook aan de regelgeving rond vloeistoffen en gels. Gedetailleerde info is terug te vinden op de website van Brussels Airport. Tijdens vorige vakanties werd gemiddeld dagelijks 400 tot 500 liter producten in beslag genomen die niet toegelaten worden in het vliegtuig.

Nog een aantal praktische tips voor de vakantie-uittocht: let op geldigheidsdatums van paspoorten en visa. Ook voor kinderen is een identiteitskaart verplicht. Let op het gewicht en volume van je bagage en handbagage. Kijk tijdens je vakantie op drukke plaatsen zoals luchthavens, treinstations en markten uit voor zakkenrollers.

Tijdens de paasperiode zijn vooral zonnige bestemmingen en citytrips erg populair.