Politie: ‘Komende dagen best zo weinig mogelijk uw wagen gebruiken in Brussel’
Maandag deed Barack Obama Nederland aan, dinsdag en woensdag komt de Amerikaanse president naar België. Daardoor wordt er heel wat verkeershinder verwacht. Foto: EPA

Tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Brussel van dinsdagavond 25 maart tot woensdag 26 maart zal het in de hoofdstad ‘zeer moeilijk, zo niet onmogelijk zijn zich per voertuig te verplaatsen’. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene maandag. De politie raadt iedereen dan ook aan zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken.

Belangrijke assen zullen verkeersvrij worden gemaakt. De klassieke veiligheidszone rond het Schumanplein wordt ingesteld. Daarnaast wordt de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en de Naamsepoort verkeersvrij gemaakt, net als de omgeving van het Paleizenplein. De verkeersafsluitingen kunnen verscheidene uren duren. In de zones mag bovendien ook niet worden geparkeerd. De politie zal alle voertuigen (ook de fietsen) in de zone met parkeerverbod laten weghalen.

De politie raadt daarom sterk af om met de wagen naar Brussel te komen. De metro en de treinen rijden normaal. Bepaalde buslijnen en de trams van de lijnen 92 en 93 zullen worden omgeleid.