Garate en Belkin ruziën in de rechtbank
Garate op de Mont Ventoux Foto: BELGAIMAGE

De Spaanse wielrenner Juan Manuel Garate wil onder de voorwaarden uit zijn oude contract aan het seizoen met Belkin beginnen. Dat was maandag voor de rechtbank in Haarlem de inzet van een kort geding.

De 37-jarige coureur is door de Nederlandse formatie op non-actief gesteld omdat hij zijn nieuwe verbintenis niet wil ondertekenen. Volgens de advocaat van Garate, Wil van Megen, tellen de oude voorwaarden nog omdat Belkin dat contract met de renner niet heeft opgezegd.

‘Volgens de regelgeving in de wieler-cao moet het oude contract schriftelijk worden beëindigd en dat is niet gebeurd’, aldus de raadsman. ’Naar onze mening is het oude contract daarom nog rechtsgeldig. De voorwaarden in dit contract zijn ook beduidend beter dan wat Belkin in de nieuwe verbintenis heeft voorgelegd. Garate zou desnoods wel onder de nieuwe voorwaarden willen fietsen, maar dan heeft hij wel recht op een extra vergoeding.’

Garate is een voormalig Spaans kampioen op de weg (in 2005). Hij eindigde vier keer in de top tien van de Giro en won in 2009 de Touretappe met aankomst op de Mont Ventoux.