Dante (ex-Standard) tekent nieuw contract bij Bayern München
Dante Foto: afp

De Braziliaanse verdediger Dante heeft zijn contract bij Bayern München met een jaar opengebroken. Hij ligt nu vast tot 30 juni 2017, zo meldt Der Rekordmeister maandag op zijn website.

‘Naar Bayern komen was de beste beslissing uit mijn leven’, zegt de 30-jarige Dante, die sinds 2012 voor Bayern speelt. Daarvoor droeg hij het shirt van onder meer Rijsel (04-06), Charleroi (06-07), Standard (07-09) en Borussia Mönchengladbach (09-12).

‘Bayern is de juiste club voor mij. Daarom blijf ik hier graag tot minstens 2017. Ik ben er zeker van dat we met onze ploeg de komende jaren nog veel successen zullen halen’, aldus de ploegmaat van Daniel Van Buyten.

Bayern-topman Karl-Heinz Rummenigge spaart de lof voor Dante niet. ‘Hij is een van onze beste transfers van de voorbije jaren. In anderhalf jaar is hij uitgegroeid tot een van onze belangrijkste spelers, op en naast het veld. Met Dante wonnen we al vijf nationale en een internationale titel. Deze zomer ziet hij een droom van elke Braziliaanse voetballer in vervulling gaan: in eigen land deelnemen aan het WK. We zijn heel blij dat hij tot 2017 bij Bayern blijft.’