Op de verkeerswisselaar van de Antwerpse ring vanuit Nederland naar de E313 richting Hasselt is een vrachtwagen maandagmiddag tegen de vangrail beland, met ladingverlies tot gevolg. Dat zegt de federale wegpolitie. Een aantal staalplaten kwam op het wegdek van de brug terecht en enkele daarvan dreigen bovendien op de verkeerswisselaar daaronder, die van de ring komende van de Kennedytunnel naar de E313, te belanden. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht langdurige hinder in de nasleep van het ongeval.

Beide verkeerswisselaars zijn momenteel volledig afgesloten om de vrachtwagen op een veilige manier te kunnen takelen en de staalplaten te verwijderen. Er staat al een file vanaf Merksem op de ring vanuit Nederland en vanaf Berchem op de ring vanuit Brussel en Gent.

Aangezien de E313 op die manier onbereikbaar is vanop de Antwerpse ring, moet het verkeer dat naar Hasselt wil vanuit beide richtingen in Borgerhout de snelweg verlaten en via de Singel naar de E313 rijden.

Het Vlaams Verkeerscentrum heeft alvast de Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt in beide richtingen. ‘Antwerpen valt de komende uren best te mijden indien mogelijk’, zegt woordvoerder Hajo Beeckman. ‘We verwachten immers heel wat hinder op de ring, zeker vanuit Brussel.’