Uitslaande brand legt cannabisplantage bloot
Foto: BELGA

Een uitslaande brand zondagavond in een woning in Hoboken heeft een cannabisplantage blootgelegd.

Politie en brandweer kregen rond 22.55 uur een oproep binnen voor een brand in de Windmolenstraat. Bij aankomst van de hulpdiensten stond het dak van de woning al in lichterlaaie.

Toen de brand geblust was, ontdekte de brandweer dat er op de eerste verdieping en op de zolder een drugsplantage was ingericht. Het is waarschijnlijk een kortsluiting in de elektrische installatie van de plantage die de brand veroorzaakt heeft.

In totaal werden er 278 cannabisplanten aangetroffen in het pand. In de tuin en het tuinhuis van de woning trof de politie ook nog verwarmingselementen, groeiproducten en potgrond aan. De politie nam de volledige installatie, de planten en alle andere spullen die te maken hebben met de drugsplantage in beslag.

Bewoners liepen weg

Van de bewoners van het pand was tijdens de brand geen spoor. Omstaanders hadden net voor aankomst van de hulpdiensten enkele bewoners naar buiten zien lopen. Tijdens het onderzoek van de politie in de woning kwam een van de bewoners terug opdagen. De 26-jarige man werd gearresteerd, maar hij weigerde nadien alle medewerking. De man zal maandagvoormiddag voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter.