Tommy Haas staat de volgende drie tot zes weken aan de kant. De Duitse tennisveteraan, het nummer 13 op de wereldranking, heeft een scheurtje opgelopen in de pees van zijn rechterschouder.

‘Dit is een grote ontgoocheling’, laat Haas, bijna 36, optekenen in Bild.

‘Ik moet drie tot zes weken rusten. Dat is nodig want ik wil zeker niet dat de blessure verergert en de scheur nog groter wordt.’ Tommy Haas zegde wegens de blessure af voor het prestigieuze toernooi van Miami, dat momenteel plaatsvindt. Hij mist ook al zeker de kwartfinale in de Davis Cup tegen Frankrijk begin april.

Haas is in zijn lange carrière al drie keer geopereerd aan de rechterschouder. Een nieuwe ingreep lijkt voorlopig niet nodig. Ondanks de tegenslag houdt Haas de moed erin. ’Ik ben er zeker van dat ik in mijn carrière nog enkele mooie momenten kan beleven. Ik heb gezworen dat ik 2014 zeker uitspeel.’

De Duitser debuteerde als prof in 1996. Hij speelde tot dusver 28 ATP-finales, waarvan hij er vijftien won. Op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney pakte Haas zilver na verlies in de finale tegen de Rus Yevgeny Kafelnikov. Op grandslams is zijn beste resultaat een halve finale op de Australian Open (in 1999, 2002 en 2007) en Wimbledon (in 2009).