Drie lichtgewonden en 20 voertuigen betrokken bij ongevallen op E40
Foto: Marc Herremans - Corelio
Door de laaghangende zon zijn op de E40 tussen Aalter en Nevele maandagvoormiddag zeven verkeersongevallen gebeurd, waarbij twintig voertuigen betrokken raakten en drie lichtgewonden verzorging nodig hadden. Dat zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie.

Het eerste ongeval werd iets voor 8.30 uur gemeld en in de loop van de ochtend kwamen er nog zes aanrijdingen bij. Net als Verkeerscentrum Vlaanderen wijst de wegpolitie naar een combinatie van laaghangende zon en een nat wegdek. Op de E40 heerste ook een 'maandagmorgendrukte'.

Bij de zeven ongevallen, doorgaans kop-staartaanrijdingen, raakten 20 voertuigen betrokken. Bij twee ongevallen kwamen telkens vier wagens met elkaar in aanrijding. Vier anderen aanrijdingen gebeurden tussen twee voertuigen en één ongeval gebeurde tussen een motorrijder en een bestelwagen.

Er werden drie mensen met lichte verwondingen voor verzorging naar een ziekenhuis overgebracht. Omdat er telkens één of twee rijstroken tijdelijk versperd waren, zorgde dat voor file op de ochtendspits vanaf Beernem richting Gent.
Sinds 11.30 uur verloopt het verkeer opnieuw vlot.