Bpost sluit hoger bij debuut in Bel20
Foto: REPORTERS

Het aandeel Bpost tekent op zijn eerste dag als onderdeel van de beursindex Bel20 meteen een grillig parcours op. In de vroege handel stond het aandeel helemaal bovenaan. Op de middag was het aandeel tot bijna onderaan de lijst weggezakt, om vervolgens tot op te veren en met een lichte winst te sluiten.

Het aandeel Bpost vervangt maandag het biotechaandeel ThromboGenics in de elitegroep. De samenstelling kan jaarlijks aangepast worden in functie van welke bedrijven op dat moment de grootste zijn. Die herschikking is nu dus doorgevoerd.

Bpost opende bijna een procent hoger, maar viel daarna snel terug. Na een uur handel was de winst volledig weggesmolten. Kort na de middag bedraagt het verlies ruim een procent, waardoor de waarde zakt tot 15,3 euro. Aan het eind van de sessie stond Bpost op 15,56 euro, een winst van 0,19 procent.

Bpost noteert sinds eind juni op de beurs. Het werd van meet af aan duidelijk dat het bedrijf bij de jaarlijkse herschikking van de Bel20 een grote kanshebber was om tot de index van de zwaargewichten toe te treden.

De Bel20-index opende de handel maandag licht in de plus (+0,11 procent) op 3.087,23 punten, maar dat werd snel omgebogen in een licht verlies.Zwaargewichten KBC en UCB verloren elk meer dan twee procent. Aan het eind van de dag stond de index op 3.052,28 punten, een daling met 1,04 procent. Ook in onze buurlanden staan de indices licht in het rood.