Yourcall vraagt faillissement aan
Foto: EPA

Telecombedrijf YourCall, twee jaar geleden begonnen als een afsplitsing van The Phone House, heeft het faillissement aangevraagd. Daarbij dreigen 135 jobs te verdwijnen in 37 vestigingen.

Dat meldt het bedrijf maandagmorgen. Het bedrijf was al langer in financiële problemen, en balanceerde al enkele maanden op de rand van de afgrond. Bij de handelsrechtbank in Antwerpen is vrijdag een verzoek tot faillissement ingediend, klinkt het nu. De directie hoopt wel nog op een doorstart door externe investeerders.

Als redenen voor het faillissement wijst de directie naar de nieuwe telecom-wet van oktober 2012, ‘die consumenten vrijstelt van contractduur en waardoor de vergoedingen van dergelijke abonnementen een fractie zijn van wat ze vroeger waren’. Ook zou een van de belangrijkste betrokkenen zijn steun aan het bedrijf hebben ingetrokken, ‘waardoor externe investeerders afhaakten’.

Yourcall werd twee jaar geleden opgericht door een manager van The Phone House en twee externe investeerders. Zij kochten bij oprichting 25 vestigingen over van dat bedrijf, en een dertigtal verkooppunten in Carrefour-winkels. De rest van The Phone House kwam in handen van Belgacom.

In oktober vorig jaar moest het al 22 opzichzelf staande winkels sluiten. Ook het uitbetalen van het loon van het overige personeel verliep moeizaam. Volgens Yourcall was gebleken dat het bedrijf niet de meest rendabele vestigingen van The Phone House had overgenomen.