Elke dag meer dan honderd bezoekers voor gokhulp.be

In het afgelopen jaar zochten elke dag ruim honderd mensen hulp voor hun gokverslaving op de website gokhulp.be. Dat blijkt uit cijfers van de Kansspelcommissie, waarover VRT-radio maandag bericht. Zo’n half miljoen Belgen waagt online al eens een gokje op legale websites.

De website, een initiatief van de Kansspelcommissie, werd precies een jaar geleden gelanceerd. ‘Hoe meer mensen de website gokhulp.be bezoeken, hoe beter, want dat leidt tot meer geïnformeerde burgers’, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie aan de VRT. ‘De website is er voor iedereen die vragen heeft over een gokverslaving en kan dus ook preventief werken, voor mensen die zich willen informeren. ’

Sinds enkele jaren heeft de Kansspelcommissie een groot deel van de gokkers richting legale websites weten te leiden. ‘Ongeveer 80 procent van de markt is gekanaliseerd naar de legale goksites’, zegt De Paepe. Het gaat om zo’n half miljoen Belgen die gemiddeld 10 euro inzetten.

Jaarlijks wordt wel nog zo’n 30 miljoen euro vergokt op illegale websites. Ook door minderjarigen, die zo onder de radar kunnen blijven. De controles zouden dus eigenlijk moeten worden opgevoerd, zo schrijft Deredactie.be.