Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaaanderen-Baloise) heeft zaterdag net naast de overwinning gegrepen in de Classic Loire-Atlantique. Samen met Wesley Kreder kwam hij na 184,8 km een handvol seconden tekort om aanvaller Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale) nog te pakken te krijgen. Voor Vanbilsen in elk geval een bevestiging van zijn sterk seizoenbegin waarin hij al de GP de Marseille won en ereplaatsen verzamelde in de Ster van Bessèges en de Ruta del Sol.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

De drie waren weggereden uit een kopgroep van twaalf die eerder weggereden was uit een groep van twintig. Laurent Evrard bleef met zeven anderen achter toen het peloton dichterbij kwam en de twaalf op 85 km van het einde toch wegreden. Dat waren onze landgenoten Romain Zingle, Sander Helven, Kenneth Vanbilsen en Tom Dernies in het gezelschap van Alain Courteille, Kevin Reza, Arnaud Gerard, Julien Bérard, Alexis Gougeard, Wesley Kreder, Aurelien Duval en Flavien Dassonville.

Op zowat tien km van het einde demarreerde Gougeard. Vanbilsen en Kreder gingen er achteraan maar kwamen net tekort om de 21-jarige neoprof van AG2R-La Mondiale van zijn eerste profoverwinning te houden. Zingle finishte als negende, Dernies als tiende en Helven als elfde.

Download zaterdag 22/03 of zondag 23/03 onze gratis digitale special met 100 historische wielerfoto’s, die exclusief beschikbaar is voor abonnees. Nog geen abonnee? Lees nu voor slechts €4.