Hannes Obreno en Eveline Peleman hebben zaterdag tijdens de Nationale Time Trials roeien in Willebroek goed gepresteerd op de eerste dag.

Bondscoach Dominique Basset riep alle kandidaat-internationals, die in het Rivierenhoofd in Seneffe een eervolle prestatie realiseerden, naar het BLOSO-centrum Hazewinkel om nationale testraces over 2.000m te roeien.

Obreno en Peleman, de winnaars van dat Rivierenhoofd, bevestigden hun resultaat met logische zeges in de voorwedstrijd en lieten daarbij de individuele besttijden noteren. Bij de mannen zorgde Tim Brys, lichtgewichtskiffeur van KR Club Gent, voor een opvallend resultaat. De Gentenaar versloeg regerende skiffkampioen Jean-Benoit Valschaerts in de tweede voorwedstrijd en bleek slechts enkele tienden van één seconde trager dan Obreno.

Bij de vrouwen was de kloof tussen lichtgewichtskiffeuse Eveline Peleman en de zwaargewicht roeisters wel duidelijker. Peleman, vorig jaar vierde in de lichte skiff op het WK-23, was een vijftal seconden sneller dan Marine Lewuillon, vijfde op het WK -23 in de open skiff. De Brusselse skiffeuse kreeg wel nauwelijks weerwerk van haar Gentse tegenstander Deborah Verbelen.