Voorzitter Ethias League geeft ontslag na afgeschoten hervorming
Edwin Blauwblomme Foto: VDB

Edwin Blauwblomme heeft zaterdag zijn ontslag ingediend als voorzitter van de Ethias Volley League. Dat heeft de Belgische Volleybalbond (KBVBV) laten weten.

Blauwblomme, de voormalige voorzitter van Roeselare, was pas begin november 2013 aangetreden als voorzitter. Hij volgde toen Frank Smets op, die tien jaar lang de liga leidde, maar ontslag nam.

Blauwblomme had onlangs voorgesteld om Liga A uit te breiden van negen naar twaalf clubs en geen teams te laten zakken. De clubs zouden drie jaar tijd krijgen om hun structuur te professionaliseren. De Raad van Bestuur van de KBVBV heeft in haar vergadering van donderdag echter besloten dat de Ethias Volley League 2014-2015 met tien ploegen gespeeld zal worden. De competitie van de Liga B competitie mag, maar moet niet stijgen en er komt geen gesloten competitie zonder dalers.

‘Ik denk dat dit een gemiste kans is voor de negen huidige ploegen van Liga A en de drie ploegen van Liga B (Haasrode, Amigos Zoersel en Lendelede) die klaar stonden voor deze uitdaging. Meespelen in Liga A, maar ook het tekenen van een charter om ieder jaar te verbeteren door de strengere eisen van de liga regulations te volgen. Gezien deze gemiste opportuniteit (en de dringendheid voor verandering) geef ik hierbij mijn ontslag als voorzitter van de volleyliga. Ik wens jullie en het volleybal het allerbeste’, aldus Blauwblomme in een persbericht.