‘Fernand De Clerck was legendarische voorzitter van Club Brugge’
Foto: VUM

Fernand De Clerck, tussen 1973 en 1999 voorzitter van Club Brugge, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in Brugge. Dat bevestigt de club op zijn website. ‘We verliezen een legendarische voorzitter’, klinkt het.

De Clerck was gedurende 26 jaar (1973 - 1999) de langst zetelende voorzitter ooit van Club Brugge. Onder zijn bewind won blauw-zwart negen landstitels, vijf Belgische bekers en negen Belgische Supercups. De West-Vlamingen bereikten ook de finale van de Europabeker voor Landskampioenen (in 1978) en de UEFA Cup (in 1976). De Clerck bleef na zijn aftreden als voorzitter achter de schermen een stille maar stuwende kracht, meldt Club. Ook tijdens het huidige seizoen woonde hij nog alle thuismatchen bij.

'Fernand De Clerck was een legendarische voorzitter van Club Brugge', zegt huidig Club-preses Bart Verhaeghe. 'Hij zorgde er voor dat blauw-zwart zonder meer een Belgische topclub werd en bleef. Maar ook na zijn voorzitterschap bleef hij het beleid en het management steunen, en was hij intens begaan met onze club. Ik zal me hem vooral herinneren als een zeer wijs man.'

De Raad van Bestuur, het management en alle medewerkers van Club Brugge bieden de familie De Clercq via de clubwebsite hun oprechte blijken van deelneming aan, en wensen hen veel sterkte en moed toe tijdens deze moeilijke tijden.