In Farciennes, in de provincie Henegouwen, hebben drie gewapende en gemaskerde mannen vrijdagavond een garagist en zijn familie overvallen. Een neef van de slachtoffers kwam de familie ter hulp gesneld, maar werd tijdens de achtervolging die daarop volgde door de daders met een kalasjnikov in het hoofd geschoten. Hij bezweek nadien in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De drie overvallers waren vrijdag in de vooravond bij de garagist binnengebroken. Ze verrasten het slachtoffer en eisten de inhoud van de kluis. Drie naasten van de garagist werden gegijzeld en opgesloten in de kelder. De zoon van de man kreeg enkele slagen toegediend, maar slaagde er niettemin in om de buitenwereld te waarschuwen door zijn gsm te laten opstaan.

Een neef van de familie kreeg op die manier lucht van de overval en snelde de slachtoffers samen met een vriend ter hulp. De twee mannen hadden zich bewapend met ijzeren staven en zagen zich geconfronteerd met de drie overvallers, die in hun vlucht enkele kogels afvuurden met een kalasjnikov. De neef werd getroffen in het hoofd en overgebracht naar het Saint-Joseph ziekenhuis in Gilly, waar hij in de loop van de nacht overleed.

Verschillende politiezones werden ter versterking ter plaatse gestuurd aangezien heel wat leden van de Turkse gemeenschap - die het slachtoffer goed kenden - zich op de plaats van de feiten hadden verzameld. De ordediensten lanceerden een zoekactie naar de overvallers en er werd onder meer een helikopter ingezet, maar de daders blijven voorlopig spoorloos.