Het blijft koud en nat
Foto: BELGA

Vandaag krijgen we een koude, regenachtige dag, en er is de volgende dagen geen beterschap op komst.

Er is zaterdagmiddag af en toe zon, maar er komen soms ook buien voor, mogelijk met onweer. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. De minima bedragen 7 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders.

‘s Avonds komen er verspreid nog een aantal buien voor maar er zijn ook brede opklaringen. In de loop van de nacht zal de buienactiviteit over de oostelijke landshelft verminderen. Op de Ardense plateau’s zal de temperatuur rond het vriespunt schommelen, vlak aan zee daalt het kwik naar 4 graden.

Zondag is er opnieuw af en toe zon, maar er komen ook geregeld een aantal buien opzetten, mogelijk met onweer. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. De maximumtemperatuur bereikt hoogstens 5 tot 10 graden.

Volgende week wordt het licht wisselvallig met af en toe zon, maar vooral dinsdag en woensdag ook enkele buien. De nachten zullen dan koud zijn, met temperaturen dicht bij het vriespunt. Overdag wordt het zowat 10 graden. In de tweede helft van de week wordt het zachter.