Slangen: ‘Jammer dat ik niet kan zwemmen’
Foto: Jimmy Kets

Noël Slangen, lijstduwer voor Open VLD op de Vlaamse lijst in Limburg, reageert met een kwinkslag op een uitspraak van Fientje Moerman in De Morgen.

Moerman besliste begin deze maand om de politiek te verlaten nadat bleek dat ze de tweede plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement niet zou krijgen. In een afscheidsinterview met De Morgen had Moerman het ook evenover de nieuwe seksismewet.

‘Die wet is nodig. Ze beantwoordt aan de dagelijkse realiteit. Ik heb ook dingen meegemaakt waar je die mannen nu een proces voor kunt aandoen. Ik zie mannen gewoon als vrienden en collega’s, het probleem is dat zij dat niet altijd met jou doen. Dat moet je als vrouw altijd in je achterhoofd hebben,’ aldus Moerman.

Nadien vertelde Moerman dat het de gewoonte was dat Open VLD’ers tijdens de jaarlijkse fractiedagen ’s nachts poedelnaakt in zee gingen zwemmen. Moerman deed daar niet aan mee. ‘Ik wilde niet in een positie terechtkomen waarin ik een collega die misschien wat gedronken had een oplawaai moest verkopen’, aldus Moerman in de krant.

Haar Open VLD-collega Noël Slangen reageert laconiek op zijn blog op Tumblr . Slangen zegt dat hijzelf en Karel De Gucht niet kunnen zwemmen en dus nooit het genoegen hadden om naakt te zwemmen in de Noordzee. Overigens had hij nooit van de traditie gehoord. ‘Spijtig. Op die manier is voor Karel en mij een fijne Vlaamse traditie verloren gegaan’, aldus nog Slangen.

Ook Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde op Twitter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig